Back to All Events

**UDSOLGT** KONTAKT OG SAMSPIL MED DET UFØDTE BARN.

  • HéLT Henrik Steffens Vej Frederiksberg, 1866 Denmark (map)

KURSUS OM PRÆNATAL TILKNYTNING FOR FAGPERSONER. 
Undervist af ekspert & psykolog, Anna-Katherine Højland.

 

For dig der arbejder med gravide kvinder og kommende mødre & fædre; jordemødre, fødselslæger, fødselshjælpere, doulaer, gravidyogalærere og andre interesserede inden for emnet. Du inviteres hermed til en kursusdag spækket med alt det nyeste viden indenfor feltet: psykologisk graviditet & tilknytning til barnet under graviditeten. TILMELD DIG HER

Relationen mellem forældre og barn bliver til lang tid før barnet fødes. For det ufødte barn, der udvikler sig hastigt, er det helt afgørende, at også forældrene udvikler sig psykologisk gennem graviditeten. Disse prænatale og psykologiske udviklingsprocesser hos forældre er grundstoffet i forhold til det ufødte barns velkomst til verden, tilblivelseshistorie og muligheder for at få en tryg og god start på livet udenfor livmoderen. En tidlig børne- og familieindsats for alle vordende familier betyder, at vi drager omsorg for og indgår i samspil med det ufødte barn i langt højere grad end vi umiddelbart har tradition for. På dette kursus træner vi i netop dette aspekt af svangreomsorgen.

Psykolog og jordemoder Anna-Katherine Højland (se nærmere beskrivelse nedenfor) vil føre os gennem graviditetens psykologiske aspekter og processeer, samt redegøre for vigtigheden af, at vi - som fagpersoner – støtter og tydeliggør den mentale del af graviditeten i lige så høj grad som den fysiske graviditetsproces.  

Du vil opleve undervisning fra en af de førende psykologer på emnet, som brænder for, at undervise og videreformidle den store viden der efterhånden findes inden for feltet, til dig, således at du kan gå ud og bruge det i praksis efterfølgende.

Graviditet og forældreskab er ikke blot omfattende og hastige fysiologiske forandringer. Graviditet og forældreskab er en af de største og vigtigste udviklingsmæssige milepæle i menneskelivet, der indebærer komplekse og omfattende psykologiske overgange og psykologiske udviklingsopgaver. 

Fokus er på fordybelsen i disse processer og der stilles skarpt på hvordan du i dit professionelle virke netop kan bidrage til at støtte den psykologiske forandring og udvikling for vordende forældre. For barnet og de vordende forældre er arbejdet i et tidligt relationsperspektiv det helt afgørende for den videre familiedannelsesproces.

Kom og vær med og udbyg din professionelle værktøjskasse i forhold til at arbejde med psykologisk svangreomsorg.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos HéLT, til denne kursusdag.

UNDERVISER: ANNA-KATHERINE HØJLAND, Autoriseret klinisk psykolog og specialist i klinisk børnepsykologi. Hun er også uddannet jordemoder og scanningsjordemoder. Anna-Katherine har siddet 3 år i bestyrelsen for Nordisk Forening for Spædbørns Udvikling og sidder i bestyrelsen i Nordic Marcé Society for Perinatalt Mentalt Helbred. Anna-Katherine har omfattende klinisk erfaring med gravide/højrisikogravide, spæd- og småbørnsforældre som dels jordemoder, og som psykolog i børnepsykiatrien samt mangeårigt i Familieambulatoriet med højrisikogravide med tidligere/nuværende rusmiddelforbrug og deres børn. Anna-Katherine vil stå for en grundig indføring i den nyeste viden om prænatalpsykologi - den psykologi som foregår mens babyen er i livmoderen.

UNDERVISER: Psykolog, Anna-Katherine Højland

DATO: 6. oktober 2018

TID: LØRDAG kl. 09.00-15.30

PRIS: 950 kr.

STUDIEPRIS: 750 kr.

 

 

Earlier Event: September 7
WOMB WISDOM - WORKSHOP v/Laila Tórsheim
Later Event: March 6
DET SÅRBARE MODERSKAB - Foredrag