Back to All Events

AYURVEDA & GRAVIDITET - FOREDRAG

FORDYB DIG I AYURVEDA & GRAVIDITET MED PSYKOLOG & EKSPERT METTE KOLD. TILMELD DIG HER.
 

Kurset giver en kort generel indføring i ayurveda & graviditet, og der gives specifikke råd og vejledninger i forhold til at have den bedst tænkelige graviditet. Det er ikke et kursus, der anviser uopnåelige og uoverskuelige 'du bør'-ting. Tværtimod tages der udgangspunkt i, at på den ene side har de fleste gravide færre ressourcer og er mentalt mere indadvendte og sensitive, på den anden side er graviditet ikke en sygdom. Vi er fra naturens side designede til at kunne trives med at være gravide, og det er præmisserne omkring kvindes helt grundlæggende natur, vi dykker ned i.

Ayurveda er det gamle indiske system omkring vitalitet og sundhed, der i dag er anerkendt som sundhedsvidenskab, også i WHO-regi. De ubalancer, der kan optræde i krop og sind, kan forstås og håndteres på en anden måde, end vi normalvis gør i vesten ud fra dette system. F.eks. når man er gravid, så er der konkrete forklaringer på og håndteringer at gøre i forhold til gener som kvalme, væskeophobninger, mavesyre, murren, træthed, forstoppelse etc. 

Mange af de faktorer, som lægevidenskaben i dag ved er væsentlige for fertilitet, har været kendt og praktiseret igennem årtusinder inden for det indiske sundhedssystem ayurveda. Ayurveda er verdens ældste og mest omfattende sundhedstradition, og indeholder blandt andet præcis og detaljeret viden om fertilitet, graviditet, fødsel og tiden efter fødslen. Ayurvedas mange små råd hjælper os til at blive sundere og gladere og mere fertile.

Har du lyst at have arbejdsbogen (det anbefales, fordi dagens undervisning bygger på den), kan den på dagen købes til kr. 60. (Normalpris kr. 100.)

Der vil blive serveret te & undervisningen foregår siddende på bedste yogamanér, HéLT stiler alt udstyr til rådighed. Medbring gerne blok og kuglepen til at tage notater. 

OM FOREDRAGSHOLDEREN
Mette Kold er psykolog (cand. psych., ph.d.) & certificeret meditationslærer fra The Chopra Center.
Mette er privatpraktiserende sundhedspsykolog med speciale i mindfulness og meditation. Hun har privat mere end 30 års erfaring med yoga og meditation, og hun har de sidste 20 år også arbejdet integrativt med vestlig psykologi og den vediske tradition, der baserer sit sundhedssyn på ayurveda, yoga, mindfulness og meditation. 

Hun har afholdt mange kurser for større og mindre grupper. Hun underviser på psykologistudiet på Aalborg Universitet, og hun er med-initiativtager til et større forskningsprojekt om smertehåndtering, hvor yogaens og mindfulness' virkningsmekanismer mere specifikt udforskes. 

Hun har skrevet bøger og arbejdsbøger i emner relateret til sin undervisning.

TILMELD DIG HER

DATO: 15. april, 2018

TID: 14.30-16.30

PRIS: 300 kr.